A megfelelő tetőcsomagtartó kiválasztása

Ha szállítunk valamit, ami nem fér be a csomagtartóba, a legegyszerűbb, ha a tetőn keresünk neki helyet. Ez gyakori, ha például síléceket vagy kerékpárt szállítunk. A legfontosabb az, hogy ezt a megfelelően, biztonságosan tegyük. Szerencsére jó helyen jársz, mert ebben a cikkben a tetőcsomagtartókról lesz szó.

Sokféleképpen szállíthatunk

Ugyan több mód is van például sílécek szállítására, de a legegyszerűbb és legnépszerűbb egy síléctartó -vagy akár tetőcsomagtartó használata. Ez rakománydobozként is szolgál, tehát bármit belepakolhatunk. Nézzük, milyen előnyökkel jár a használata:

 • Jó ár-érték arány
 • Könny felszerelés
 • Több hely felszabadul a csomagtartóban

Tetőcsomagtartó

Megbízható és hasznos

A síléc vagy tetőcsomagtartó használatával a csomagokat könnyen és biztonságosan szállíthatjuk. Könnyen felszerelhető, nem feltétlenül szükséges hozzá szakember. Ráadásul a piacon is remek ár-érték arányú modelleket találhatunk. A tetőcsomagtartó nem csak családoknak van kitalálva, a profik is így szállítják a felszerelésüket.

A legegyszerűbb akkor felszerelni, ha a tetőn már eleve van keresztrúd. Ezzel azonban nem mindegyik jármű rendelkezik, jellemzően csak a terepjárók és a családi autók. Ezért a legújabb fajta modelleket már minden nélkül csatlakoztatni, akármilyen autóra.

A rögzítés menete:

 • Tetőablakos autó
  Gyakori nagyobb járműveken. A tetőcsíkok kiváló stabilitást biztosítanak, és tetszőleges fajta tetőcsomagtartó rögzíthető rajta.
 • Tömör tetősík
  Könnyű fix pontokat találni és rögzíteni a síléctartót vagy tetőcsomagtartót.
 • Sima tetők
  Szerencsére nem reménytelen a helyzet, vannak speciális tetőcsomagtartók, amikhez nem kell semmilyen tetősín. Ezek egy gumi alkatrésszel illeszkednek az ajtókra. Ha valami miatt ez sem lehetséges, létezik mágneses módszer is, ami a tetőn tartja a csomagtartót.

Mi a helyzet a rakománydobozokkal?

Ezek kicsit drágábbak lehetnek, de számos előnnyel járnak. Mint például:

 • Nagyobb szállítási kapacitás
 • Jobban védi a rakományt a széltől és a törmelékektől

Néha egy nagy rakománydoboz jobb választás lehet, mint a síléctartó. Különösen akkor, ha rendkívül sokat utazunk, vagy hőesésben használjuk. Ez megóvja a felszerelést a fagyástól és bármilyen más viszontagságtól. Használhatjuk az év bármely időszakában, akár kempingezéshez is.

Más megoldások

Ne csüggedjünk, ha nem találunk megfelelő tetőcsomagtartót. A mágneses vagy gumis rögzítés szinte minden járművön alkalmazható az ajtók kihasználásával. Ez ugyan nem gyakran használatos, de rövidebb utakon kiváló megoldás.

A másik módja a sílécszállításnak, ha az autó hátuljára szereljük fel. Ezt egy függőleges síléctartóval tehetjük meg. Ehhez szükség van egy szerelvénykarra a csomagtartóra felszerelve. Erre kerül rá a sín, amibe a lécet be lehet majd csúsztatni. Mielőtt vásárol, győződjön meg róla, hogy az autóra fel lehet-e szerelni a szettet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.