Autó légterelő alapjai

Lássuk be: nagyon piszkos és zajos élmény lehet lehúzott ablakkal vezetni. Valójában még az is okozhat némi szélzajt, ha vezetés közben felhúzva tartjuk az ablakokat, az ajtók tömítéseitől és az autó aerodinamikájától függően. Szerencsére kifejlesztettek egy megoldást, ami nem más, mint a légterelő.

A légterelőket https://www.withcar.hu/, más néven szélterelőket, esővédőket vagy szélvédőket úgy tervezték és úgy tervezték, hogy a levegőt a járműtől elirányítsák, hogy a vezetés során a dolgok csendesek és szépek maradjanak. A szélterelőknek azonban ennél is több más okos felhasználási módja is van. 

Olvasson tovább az alábbiakban, hogy többet megtudjon a légterelőkről. 

A légterelőket, más néven szélterelőket, esővédőket vagy szélvédőket úgy tervezték és úgy tervezték, hogy a levegőt a járműtől elirányítsák, hogy a vezetés során a dolgok csendesek és szépek maradjanak.

Mik azok a légterelők?

A légterelők az autó külső felületére, jellemzően az ablakcsatornába vagy az ablak tetejére rögzített műanyag panelek. Ahogy a nevük is mutatja, a légterelők a szelet a járműtől távolabbra terelik. 

Az ablakterelők műanyagból készülnek, és rendkívül aerodinamikus formába öntötték őket, hogy a levegő eltérüljön az autótól. Ezeket a paneleket leggyakrabban oldalablak-szélterelőként használják, bár számos modellhez vásárolhat szárnyszélterelőket és motorháztető-szélterelőket is. 

Hogyan működnek a légterelők?

Az oldalsó légterelők úgy működnek, hogy a levegő áramlását a járműtől távolabbra terelik. A szélterelők aerodinamikai akadályt képeznek az autó és a levegő között. Abban a pillanatban, amikor a szél érintkezik a szélterelővel, az aerodinamikai forma arra kényszeríti a levegőt, hogy a jármű körül áramoljon, ne pedig közvetlenül rá. 

Mit csinálnak a légterelők?

A légterelők több okból is rendkívül hasznosak és praktikusak. A legelismertebb előnyük azonban az, hogy jelentősen csökkentik a szélzajt, amikor sebességgel haladunk. Az ablak- és ajtótömítések minőségétől függően 40-50%-os szélzajcsökkenésre számíthat légterelő használata esetén. 

Ez a csökkentés az év melegebb időszakaiban, amikor az ablakokat gyakran lehúzva tartják, nagyban elősegíti a vezetés csöndesebbé és kényelmesebbé válását. Hosszú autóutak során is nagyon hasznos, ha beszélgetéseket szeretne folytatni anélkül, hogy torkaszakadtából kiabálna, vagy élvezni szeretné kedvenc zenéjének hallgatását. 

A légterelők az autó külső felületére, jellemzően az ablakcsatornába vagy az ablak tetejére rögzített műanyag panelek.

A szélterelő lehetővé teszi azt is, hogy az ablakokat egy résnyire nyitva tartsa, hogy a friss levegő keringjen az autó belsejében. Kétségtelenül ez a szélterelők leggazdaságosabb előnye, mivel kevésbé támaszkodik majd az autó ventilátoraira vagy a drága légkondicionálóra, hogy kitisztítsa a párás ablakokat és hűvösen tartsa a jármű belsejét. 

A szélterelők az esős hónapokban is hasznosak. Egy szélterelővel nem kell többé attól tartania, hogy autója vizes lesz, még akkor sem, ha esőben vezetés közben kissé nyitva tartja az ablakokat. Éppen ez az oka annak, hogy a szélterelőket gyakran autós esővászonnak vagy esővédőnek is nevezik. 

Ha esőben kinyitja autója ablakait, az segíthet megóvni azokat a páralecsapódástól, nem is beszélve arról, hogy így nem kell aggódnia amiatt, hogy az autó belsejét eláztatják a bosszantó esőcseppek. 

Ha gyakran dohányzik, akkor biztosan értékelni fogja a szélterelőt is, mivel lehetővé teszi, hogy az ablakot éppen annyira tartsa nyitva, hogy a hamu és a füst kifelé áramolhasson. Ez különösen akkor hasznos, ha esik az eső, mivel biztos lehet benne, hogy a cigarettája nem ázik át minden alkalommal, amikor a hamut a légterelő alatt kiönti. 

Végül, de nem utolsósorban a légterelők egy kis stílust is adhatnak a járművének. Ezek a kiegészítők lenyűgöző színezett vagy füstölt megjelenésüknek köszönhetően elegánsabbá tehetik új autóját. Mindent egybevetve, a légterelők rendkívül vonzó, praktikus és gazdaságos autós kiegészítők, amelyeket biztosan szeretni fog. 

A légterelők fő típusai

Az autó légterelőknek két fő típusa van, ezek a felragasztható és a csatornába épített szélterelők:

Csatornán belüli szélterelők 

A csatornába épített légterelők a leggyakoribb és legnépszerűbb szélterelő típus, amelyet manapság talál és használhat. Ezek a légterelők szorosan illeszkednek a jármű ablakcsatornájába. Nem kell speciális szerszámokat sem használnia csak a felszerelésükhöz.

Vannak olyan esetek, amikor klipszeket lehet használni ezen terelőelemek rögzítésére. Erre azonban csak akkor van szükség, ha az ablakcsatorna túl széles ahhoz, hogy a légterelők ne tudjanak szorosan illeszkedni. Könnyen, percek alatt felszerelheti őket, és ugyanilyen könnyen és gyorsan eltávolíthatja őket. 

Az ablakterelők műanyagból készülnek, és rendkívül aerodinamikus formába öntötték őket, hogy a levegő eltérüljön az autótól.

Szélterelők felragasztása 

A felragasztható szélterelő festékálló ragasztóval rögzíthető az autó ajtópaneléhez. Ezek a légterelők könnyen eltávolíthatók. 

Ha a legbiztonságosabb légterelőt keresi, érdemes a csatornába épített szélterelőt választania, mert ezek biztosítják a valóban szoros és jól illeszkedő illeszkedést. 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő légterelőket

A légterelők készletben kaphatók. Néhány lehetőség a hátsó ajtók légterelői, az első ajtók légterelői, valamint a hátsó és az első ajtók légterelőinek teljes készlete. 

Az első légterelőket az autó ajtajának alakjához formázzák, és gyakran íveltek. A hátsó légterelők ezzel szemben inkább szögletesek. Minden autónak egyedi légterelőkészletre van szüksége, mivel minden járműnek más-más ablakformája van. 

Miután kiválasztotta az Önnek tetsző autót, ne felejtse el ellenőrizni és megerősíteni, hogy a hozzá tartozó légterelők is kompatibilisek-e azzal, hogy hány ajtóval rendelkezik az autója. A három ajtós autómodellek ugyanis ablakméretükben eltérnek az ötajtós modellekétől. 

Hol lehet megvásárolni a légterelőket

Nagyon nehéz lehet megtalálni a megfelelő légterelő szettet. Ezért erősen ajánlott, hogy csak megbízható, a terméket jól ismerő kereskedőtől vásárolja meg őket. Érdemes először a weboldalukat megnézni, hogy néhány kattintással megtalálhassa a megfelelő légterelő szettet az autójához. 

Egyes weboldalakon azt is megadhatja az autó modelljét, és megadhatja, hány ajtóval rendelkezik az autója, és onnan megtudhatja, hogy milyen légterelő illik rá. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.