Miért érdemes szélvédőfedelet használni?

Az évszakok változnak. Egyik nap még hőségben ébredsz, és mielőtt észrevennéd, az időjárás már hűvösebb lett. De akár tetszenek Önnek ezek az évszakos időjárás-változások, akár nem, mindig lesznek további veszélyek és kihívások, amikor úton van. Bár a legtöbb autótulajdonos gyakran használ szélvédő- vagy szélvédőborítást, hogy átvészelje a forró nyári napokat, meg fog lepődni, hogy ezek a gyakori tartozékok egész évben több előnyt kínálnak.

Nincs többé jégkaparás 

Ha téli szezon van, és a szélvédőn hó gyűlt össze, a bolyhos fehér anyag jégréteget rejthet. Ez azért van, mert a járműve még meleg volt, amíg parkolt, és az első lehullott pelyhek végül megolvadnak az üvegen. 

Miután a külső hőmérséklet lehűl a járművén, a víz ráfagy a szélvédőre. Ez olyan jégréteget képez, amelyen nem csak a kilátás válik lehetetlenné, de amelyet nehéz lesz lekaparni is. 

Autóüveg
Miután felébredt egy sötét és hideg reggelen a téli hónapokban, az utolsó dolog, amit tennie szeretne a nap indításához, az az, hogy eltávolítja a havat a szélvédőről. A szélvédőburkolattal elkerülheti ezt az unalmas munkát.

Bár a leolvasztás segít a jég felolvasztásában, a folyamat eredményeként keletkező latyak csak rendetlenséget eredményez, és csökkenti a vezető látási viszonyait, amint az ablaktörlők megpróbálják eltakarítani. 

Egész évben kellemes hőmérséklet fenntartása 

Most valószínűleg nem gondolja, hogy a szélvédő külső borítása bármit is tehet az autója belsejében lévő kényelem javításáért. De akár hiszi, akár nem, ezek a borítások segíthetnek szigetelni az autó üvegét. A téli hónapokban a jármű egész karosszériája felmelegszik vezetés közben, mivel a motor felmelegszik, és a szellőzőnyílások hőt fújnak befelé. 

Ezek azonban mind eloszlanak, miután leállította a járművét. A szélvédőfedél segít abban, hogy a hideg hónapokban hosszabb ideig megmaradjanak ezek a melegebb hőmérsékletek. 

Szélvédőfedelet
A szélvédőburkolatok segíthetnek a szélvédő szigetelésében. Így hűvösen tartja autóját, és megóvja szélvédőjét a naptól, a karcolásoktól és a törmeléktől.

Ugyanez a borítás a nyári szezonban éppen az ellenkezőjét teszi. Mivel a burkolat visszaveri a napfényt, és több árnyékot biztosít az utastérnek, lassítja a hőmérséklet emelkedését a járműben. Ezek a burkolatok speciális fényvisszaverő anyagot is használnak, hogy a járművet hűvösen tartsák, még akkor is, ha az kint áll a napon. 

Javítja a járművezető láthatóságát 

A téli hónapokban a szélvédőtakaró használata a leggyorsabb és legegyszerűbb módja annak, hogy útnak induljon. Miután eltávolította a borítást, optimális a lehető legjobb vezetési láthatóság fenntartása. Nem kell megvárnia, amíg a hó elfújja, az ablaktörlők eltakarítják, vagy a jégtelenítő segítségével elolvad. 

A téli vezetés már így is elég nagy kihívást és kockázatot jelent a nem biztonságos útviszonyok miatt. A burkolatok használata egyszerű, de hatékony megoldás a nem kívánt veszélyek kiküszöbölésére és a balesetek lehetőségének csökkentésére. 

Tartsa hómentes a szélvédőt 

Miután a téli hónapokban egy sötét és hideg reggelen felébredt, a legutolsó dolog, amivel a napját kezdeni szeretné, az a hó eltávolítása a szélvédőről. Bármennyire is fárasztónak tűnik azonban, ez egy fontos munka, amelyet nem szabad kihagynia, hogy a látómezője tiszta maradjon, és vezetés közben megfelelően láthassa az utat maga előtt. 

Még ha mindig számíthat is arra, hogy autója jégtelenítő funkciója varázslatos módon elolvasztja a havat, ez akkor is eltart egy ideig, ami nem jó, ha siet. Még az is lehet, hogy csak a látótávolság egy kis részét tisztítja meg. Egy jó minőségű külső szélvédőborítás segítségével minden téli reggel kihúzhatja ezt a házimunkát a teendői közül. 

Napkárosodás megelőzése

Ha nem tudná, a szélvédőborítás hatékony eszközként szolgálhat a jármű belső terének védelmére a kemény UV-sugaraktól. Bár azt feltételezheti, hogy ez csak a forró nyári hónapokban jelent gondot, a káros UV-sugarak évszaktól függetlenül jelen vannak. 

Védje a kezét

Az autó szélvédőjéről a havat és a jeget lekaparni szinte mindig hálátlan feladat. Hiába visel kesztyűt, mindig előfordulhat, hogy a hókaparóval tapogatózik, és talán időnként le is ejti azt. 

Ha nem visel kesztyűt, vagy az Ön által használt kesztyű nem vízálló, szintén nem marad más választása, mint a nedves és hideg kezek, amelyek kellemetlenül fájnak és pirosak. 

Védelem a karcolásoktól

Járműve szélvédője a karcolások tekintetében hasonlóan néz ki, mint egy szemüveg. Hasonlóan ahhoz, ahogyan a szemüvegén lévő egyetlen karcolás is befolyásolhatja a látását, ugyanez vonatkozik a szélvédőn lévő karcolásokra is.

A horpadásokat, gödröket és karcolásokat kezdetben nehéz észrevenni vagy észrevenni, és nem lesz észrevehető hatása a vezetés közbeni láthatóságra. Egy idő után azonban ezek felhalmozódnak és súlyosbodnak, tükröződést, torzulást és egyéb bosszantó problémákat okozva. 

Még akkor is, ha járművét biztonságos helyen parkolja vagy tárolja, a szélvédőtakaróval történő árnyékolás és védelem segíthet megelőzni az autóüveg súlyos károsodását az időjárás viszontagságai, valamint a leeső tárgyak és törmelékek okozta kopás miatt. Ez egész évben alkalmazható, a tavaszi jégesőtől, a nyári felhőszakadástól, az őszi falevélhullástól és a téli havazástól kezdve. A fedelek az évszakok váltakozása között is praktikusak. 

A lényeg

A szélvédőborítások segítségével szélvédője az évszaktól függetlenül tiszta és tiszta maradhat. Ezek az autós kiegészítők megakadályozzák a por, a szennyeződések, a gyanta, a fák maradványai és a levelek felgyülemlését és felhalmozódását. 

Szélvédő burkolat, érdemes beszerezni vagy kerülni?

Hosszú távon az ablaktörlők élettartamának meghosszabbításához is hozzájárulhat a szélvédő lefedése. Ezeknek a borításoknak köszönhetően az ablaktörlők könnyebb munkát végeznek, csökkentve a gumi részükön lévő szemcsés szennyeződések okozta kopást. 

Az Ön autója értékes befektetés, ezért érdemes mindenáron megvédeni. Legközelebb, amikor úgy érzi, hogy szélvédője nem végzi megfelelően a munkáját, érdemes ellenőrizni, hogy nem kellene-e egy minőségi borítást beszereznie hozzá a Silux oldalról, amely segít abban, hogy még sok éven át tegye a dolgát.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *