Hogyan használjuk a hóláncot a biztonságos vezetéshez

Ha rendszeresen utazik havas területekre vagy hegyekre, elég hamar hóláncot kell majd használnia. Győződjön meg arról, hogy a megfelelő készletet szerzi meg, amely a legjobb a járművének.

Két tennivaló, mielőtt elindulna

A vezetési körülmények valószínűleg nem a legjobbak ha már hóláncot kell használnia. A hó erősen hullik, az áthaladó forgalom permetez, az utak csúszósak, sötét lehet, és a koszos víz lecsöpög a kerékkutakról. Ne várja meg, hogy baj legyen ebből.

Próbálja meg gyakorolni a gumiláncok felszerelését, mielőtt útnak indul. Hozza ki a legtöbbet a száraz úttestből és a garázsból, hogy téli gumiabroncs-láncai megfelelő méretűek legyenek, és elég kényelmes legyen őket felhelyezni. Szükség esetén szakértők segítségét is igénybe veheti.

Érdemes egy egyszerű biztonsági készletet is összekészíteni a téli közúti utazáshoz vízálló rétegekkel, meleg kesztyűvel és egyéb anyagokkal a kényelmesebb és biztonságosabb téli vezetés érdekében. A téli hónapokban mindig vigye magával a vészhelyzeti készletet a járművében a gumiláncokkal együtt.

Hogyan és mikor kell felszerelni a gumiláncokat

Csakis azután, ha teljes magabiztosságot szerzett mind a láncok felszerelésével, mind a havas úton való vezetéssel kapcsolatban.

Hóláncoknak
Az autógumiláncoknak képesnek kell lenniük arra, hogy a gumiabronccsal együtt mozoghassanak anélkül, hogy a jármű karosszériájába ütköznének

1. Legyen biztonságban.

Minél hamarabb húzódjon le ha ilyen havas utakon vezet. Kapcsolja be a vészvillogókat. Viseljen vízálló rétegeket, kesztyűt, fényszórót és sapkát a téli útjára.

2. Határozza meg a megfelelő gumiabroncsokat.

A hóláncoknak elöl kell lenniük, ha első kerék meghajtású járműve van. Amennyiben viszont hátsó kerék meghajtású a járműve, a láncokat hátulra kell felszerelni. Ha a járműve összkerékhajtású, a legjobb, ha a felhasználói kézikönyvre hivatkozik. Ha még mindig bizonytalan, ne habozzon, kérjen segítséget szakértőktől.

Hóláncoknak
Hóláncoknak minden járműhöz

3. Vegye ki a láncokat és a használati utasítást.

Miután leparkolta járművét, nyissa ki a táskát, és vegye ki a láncot és az utasításokat. Mindegyik táskában két lánc található. A láncokhoz műanyag használati szőnyeg tartozik, amelyet letehet a földre, hogy ne ázzon át a ruhája.

4. Bogozza ki a láncokat

Ellenőrizze, hogy minden jó és egyenes, a láncok nem hurkolódnak egymás felett, és nincsenek összegabalyodva. Tartsa felfelé a láncokat úgy, hogy jobb kezével fogja a kék, bal kezével pedig a sárga végét. A láncoknak lazán kell lógniuk, a kék és sárga szakaszok mentén látható fém kampókkal szemben, hogy ne károsítsák a gumikat.

Videó: Hogyan szereljünk hóláncot?

5. Helyezze a láncokat a gumiabroncsra, majd csatlakoztassa a kábelt. 

Fektesse a láncokat a földre, mielőtt a gumiabroncs hátsó részébe tolná őket, a kábel sárga végével kezdve, jobbról balra indulva.

Miután a láncokat a kerék hátuljába állította, fogja meg a két végét, majd húzza ezeket fel a gumiabroncs fölé. A láncokat a tengelyhez kell feszíteni. Ez lehetővé teszi, hogy könnyedén csatlakoztassa a kábel kék és sárga színét a csúszással az egyik végén a másikra, majd mindkettőt a megfelelő helyre húzza.

6. Helyezze fel a piros kampót.

Miután összekötötte a kábelt a tetején, keresse meg a piros kampót közvetlenül a kábelcsatlakozással szemben. Csatlakoztassa a jobb oldalon található piros horgot a bal oldali első arany linkhez.

7. Ellenőrizze a gyémánt alakját.

Most a csatlakoztatott láncot a gumiabroncs fölé tolhatja. Ekkor gyémánt alakot kell látnia a gumiabroncson lévő láncaiban. A középső sín megtalálható ezen gyémántok között, amelyeket a gumiabroncs futófelületének közepén kell elhelyeznie.

8. Az alsó piros láncot össze kell kötni.

A tetején lévő kábel csatlakoztatása után megkeresheti azt a piros kampót, amely a kábelcsatlakozással közvetlen szemben található. A jobb oldali piros kampót össze kell kötni az első arany kapcsolóval, amelyet a bal oldalon talál. Az összekapcsolt láncot a gumiabroncs fölé kell tolni.

A láncok alsó részén egy piros húzó lánc található, amelynek bal oldalán láncvezető van, jobb oldalán pedig egy bungee. Húzza ki mindkettőt maga felé.

Fogja meg a hosszú piros láncot, vezesse át a láncvezetőn, majd a kezével húzza ezt a lehető legerősebben. Soha ne használja a gumit a húzáshoz. Ha elég erősen húzza, az egyik láncszem képes megtalálni az utat a piros láncvezető bevágásához, amely azután a helyére rögzíti.

A piros lánc bungee végének használatával húzza ezt át mindkét vörös hurkon, majd rögzítse azt azzal a vörös oldallánccal szemben, amely a vörös hurkokkal szemben helyezkedik el. Ha nem tudja átjuttatni a hurkokon, az sem nagy probléma. Csak húzza át szorosan az egyiket, majd rögzítse ezt az oldalsó láncon a hurok bal oldalán.

9. Ismételje meg a folyamatot a másik gumiabroncson. 

Csak ismételje meg a fenti lépéseket a jármű másik oldalára történő felszereléséhez.

10. Hajtson előre egy kicsit az autóval.

A következő dolog, amit tennie kell, hogy egy kicsit előregurul az autóval. Körülbelül 4-5 métert. Ez lehetőséget ad a hóláncoknak a gumiabroncsokon való megfelelő elhelyezkedésre.

11. Húzza meg újra a láncokat.

Oldja le a piros húzó lánc gumihegyét, majd húzza meg újra. Ha elég szoros, a piros láncot át lehet vezetni a hurkokon, és a bungee végét ismét biztonságosan reteszeljük az arany oldallánchoz.

A Withcar hóláncoknak feszesen kell lenniük az abroncson. Ha hallja, hogy a hólánc ütődik az autójához meg kell állnia ellenőrizni a biztonságos vezetés érdekében.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *