A jelek, hogy szükséged van a méretpontos gumiszőnyeg cseréjére

Talán észre sem veszi, de egy méretpontos gumiszőnyeg az autója belső terének egyik legfontosabb része lehet. Valójában döntő szerepet játszik járműve általános higiéniájának fenntartásában és járműve belső megjelenésének megőrzésében. 

Az autószőnyegek úgy működnek, hogy felfogják a szennyeződéseket és védik a jármű padlólemezét. Az autószőnyeget azonban időről időre ki kell cserélnie, hogy megőrizze autója biztonságát és higiéniáját. 

Az alábbiakban néhány árulkodó jelet talál, amelyek arra utalnak, hogy ideje minél előbb kicserélni járművének autószőnyegét.

Az autószőnyegek csúsznak

Ha az autószőnyegek már túl könnyűek és vékonyak, ezek a végén csúszni fognak. Ez nagyon bosszantó lehet, mivel újra vissza kell állítania az eredeti helyére vagy pozíciójába. 

Gumiszőnyeg a vezető oldalán
Amikor az gumiszőnyeg megcsúsznak, ideje kicserélni

A csúszós autószőnyegek némi veszélyt jelenthetnek a járművezetőre, mivel ezek akadályozhatják a gázpedált, a féket vagy a kuplungot, ha az autószőnyeg vezetés közben a pedálok alá csúszott. Ezért erősen ajánlott a veszélyes, elhasználódott autószőnyegek mielőbbi cseréje. 

Furcsa szagok vannak a járműben

Valahányszor belép az autójába, mindig büdös szagot érez? Nos, lehet, hogy ezek a szagok valójában az autószőnyegekből származnak. Hasonlóan ahhoz, ahogyan a rendszeres autómosás fényesen és tisztán tartja járművét, az autószőnyeg is megérdemli ugyanezt a kényeztetést és kezelést. 

Gumiszőnyeg az utas oldalon
Ha büdös szagok vannak a járműben, az gumiszőnyeg problémát jelenthetnek

De ha a szőnyegeknek még mosás után is furcsa szaguk van, talán itt az ideje, hogy fontolóra vegye egy új, méretpontos gumiszőnyeg beszerzését. Az utolsó dolog, amit szeretne, hogy kínos helyzetbe kerüljön, ha valaki észreveszi a furcsa szagot az autójában. 

Az autószőnyegek már elhasználódtak

A lyukak jelenléte az autószőnyegeken nem csak az esztétikát befolyásolja, mivel ez veszélyt is jelenthet, és az út során pusztítást okozhat. Azoknál a nőknél, akik szeretnek magassarkút viselni, ez különösen kockázatos, mivel a sarok hegye beszorulhat, és ez elvonhatja a sofőr figyelmét. A biztonságos vezetés érdekében az is elengedhetetlen, hogy vezetés közben gyorsan elérje a pedálokat. Ezért kell kicserélni az autószőnyegeket, amint azok elhasználódnak. 

Penészeltávolítás autóban

Penész jelenléte 

A penész az elhasználódott és régi autószőnyegekből eredő főbb egészségügyi problémák közé tartozik. A penész hajlamos spórákat kibocsátani a levegőbe, amelyek minden egyes lélegzetvételkor a tüdőbe juthatnak. Ezek a spórák tüsszögést, orrdugulást, zihálást, köhögést és más légúti fertőzéseket válthatnak ki. 

A penész olyan súlyosabb állapotokat is súlyosbíthat, mint az allergia és az asztma. Ezért ajánlott az autószőnyegek mielőbbi cseréje, különösen akkor, ha Ön vagy családjának egyes tagjai rossz egészségi állapotban szenvednek. 

A méret nem illik a padlólaphoz

Ha valaha is próbálkozott már univerzális méretű autómatrac használatával, nagy az esélye, hogy már tudja, hogy ilyen egyáltalán nem létezik. 

Ne feledje, hogy minden autó más és egyedi, sajátos kontúrjaival és formáival. Ez azt jelenti, hogy a rossz méretű autószőnyegek soha nem lesznek képesek megvédeni az alatta lévő szőnyeget a sérülésektől. 

Még a legkisebb rés a lefedettségben is kiteszi szőnyegét olyan folyadékoknak és szennyeződéseknek, amelyeket egy méretpontos gumiszőnyeg képes lett volna felfogni. 

Ha szennyeződések vagy italok kerülnek a szőnyegre, azt nehéz lesz eltávolítani és levenni a szőnyegről. Ez a kár soha nem jó, mivel drágább lesz az autó szőnyegpadlójának cseréje, mint egy új szett autószőnyeg vásárlása. Amikor autószőnyegekről van szó, meg kell győződnie arról, hogy tökéletesen illeszkednek.

Mit kell keresni a csere autószőnyegeknél

Miután megerősítette, hogy autószőnyegei cserére szorulnak, több dolgot is figyelembe kell vennie, amikor vásárolni megy. 

1. Költségek 

Bár az autószőnyegek a jármű szerény és látszólag szerény részei, ezek hosszú távon fontos szerepet játszanak az autó általános higiéniájának fenntartásában. Ez azért van, mert az utolsó dolog, amit szeretne, hogy a pénzt az autószőnyegekre költse többet, mint magára a jármű karbantartására. Ezért mindig fontolóra kell vennie, hogy kedvező árú autószőnyegeket szerezzen be autójához, amelyek még mindig kiváló minőségűek. 

2. Anyag 

Az autószőnyegek gyakran különböző anyagokból, például szőnyegből, PVC-ből vagy gumiból készülnek. Az anyagot a saját preferenciáitól függően választhatja ki. Ha például az Ön területén általában hosszabb esős évszakok vannak, és szeretné megakadályozni, hogy sár és folyadékok kerüljenek az autójába, akkor lehet, hogy jobban jár a gumiszőnyegekkel. Másrészt, ha a könnyen tisztítható, gyorsan száradó és könnyű autószőnyegeket kedveli, a PVC autószőnyegek lehetnek a jobb választás. Mindig válassza ki a megfelelőt, amelyik a legjobban szolgálja Önt. 

3. Méret 

Az is fontos, hogy méretpontos gumiszőnyeget vásároljon (bővebben a webcímen www.withcar.hu), amely illeszkedik az autójához, és a megfelelő méretekkel rendelkezik. Emiatt először azonosítania kell autója konkrét modelljét és márkáját, mielőtt új autószőnyeget vásárolna. A pontosabb mérésekhez beugorhat a szőnyegkereskedőkhöz, ahol a megfelelő méretű szőnyegeket biztosíthatják Önnek, miután megadja nekik a járműve modelljét. 

4. Felület

Végül, de nem utolsósorban, meg kell győződnie arról is, hogy a megvásárolt autószőnyegek csúszásgátló felülettel rendelkeznek, hogy biztosak lehessenek abban, hogy a helyükön maradnak. Ez megakadályozza, hogy az autószőnyegek folyamatosan csúszkáljanak a lábtérben, ami a pedálok elakadásának kockázatát jelentheti. Azt sem szeretné, ha a lábai vezetés közben csúsznának, mivel rossz mozdulatot tehet, ami balesethez vezethet. A csúszásgátló funkcióval ellátott autószőnyegek segíthetnek megelőzni a sérüléseket és a baleseteket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *