Minden, amit a tetőrudakról tudni kell

Mire lehet szükségem egy pár univerzális tetővasra? Gyakorlatilag bármire! A tetőcsomagtartók felszerelése az autójára mérhetetlen sokoldalúságot és praktikumot, de mindenekelőtt egy jó adag plusz helyet garantál.

Ideális megoldás több ezer ember számára, beleértve a nyaraló családokat, kalandorokat, szabadtéri rajongókat, vállalkozókat, barkácsolókat, kerékpárosokat és még sokan mások. Alapvetően egy univerzális tetővasakból álló készlet lehetővé teszi, hogy több dolgot szállítson, ami nagyon hasznos, ha úgy dönt, hogy többet vásárol az Ikeában, mint gondolta! Legyen szó több csomagról vagy babafelszerelésről a tetőboxban, kerékpárokról, szörfdeszkákról vagy létrákról, egy pár autórúd mindent elbír. De itt még nincs vége, mi a helyzet azzal a komóddal, amit kinéztél magadnak? Vagy azzal a régi matraccal a sufniban, amit el kell vinned a szeméttelepre? Több száz olyan mindennapi forgatókönyv van, amelyben az univerzális tetővasak (https://www.withcar.hu) jól jöhetnek, és mellőzhetik a furgon bérlését vagy annak a barátnak a zavarását, akinek hatalmas kombija van. Alapvetően ez a megoldás lehetővé teszi, hogy többet szállítson, így felszabadul a hely az Ön és családja számára a kabinban, de térjünk rá a fájó pontokra.

Több száz olyan mindennapi forgatókönyv van, amelyben az univerzális tetővasak jól jöhetnek, és mellőzhetik a furgon bérlését vagy annak a barátnak a zavarását, akinek hatalmas kombija van.

Mennyibe kerül egy készlet univerzális tetővas?

Az univerzális tetőcsomagtartó-készletek 60 €/80 € körül kezdődnek, és akár 300 €/350 €-ig is terjedhetnek. Miért van ekkora árkülönbség?

Számos tényező befolyásolja a költségeket, amelyek, mint láthatja, nagyon változóak, például a konstrukció anyaga, acél vagy alumínium, a tetőcsomagtartó típusa vagy stílusa és természetesen a márka. Az alumíniumból vagy szénszálból készült tetőcsomagtartók általában drágábbak, mint az acélból készültek. Az aerodinamikus profilú tetőcsomagtartók drágábbak lesznek. A THULE, Mont Blanc vagy Whispbar tetőcsomagtartók többe kerülnek, és az iparág prémium márkáinak tekinthetők. Tehát először is kezdje el megérteni, hogy melyik márkán és anyagon szeretne tájékozódni, szintén a rendelkezésére álló költségvetés alapján.

Van egyetlen tetőcsomagtartó típus, amely minden autóhoz illeszkedik?

Nem, sajnos nem. Nem lehet csak úgy megvenni az első legolcsóbb univerzális tetőcsomagtartót, amit lát, többféle típus létezik a különböző autókhoz. Szerencsére ez nem kvantumtudomány!

Ezért felteheti magának a kérdést: honnan tudom, hogy milyen tetőcsomagtartóra van szükségem?

Az autórudaknak 4 fő típusa létezik, amelyek az autóhoz való rögzítésük módjában különböznek egymástól. A különböző autók különböző módszereket igényelnek. Önnek csak ki kell találnia, hogy ezek közül melyik az Öné.

Alapvetően egy univerzális tetővasakból álló készlet lehetővé teszi, hogy több dolgot szállítson, ami nagyon hasznos, ha úgy dönt, hogy többet vásárol az Ikeában, mint gondolta!

Emelt kapaszkodókkal ellátott autók tetőrácsa.

Ez az univerzális tetőcsomagtartó típusa, amely leggyakrabban kombi- és terepjárókon található. A megemelt tetősínek elölről hátrafelé futnak. Ezeket a megemelt síneket az autógyártó szereli fel, és gyakran opcióként szállítják, vagy egyes modelleknél szériafelszereltség. Azért nevezik őket tetősíneknek, mert az autó tetejéről kiemelkednek, így a tető és a sín között szabad tér marad, ellentétben a tér nélküli tetősínekkel.

Univerzális tetőrudak tetősínekkel ellátott autókhoz

Ez a korlát, amelyet általában a kombi kocsikra szerelnek fel, a megemelt korlát modernebb változata. Ezek a 2006 körül kezdődő kocsikon a leggyakoribbak, és a kocsi tetejével egy szintben vannak, ami azt jelenti, hogy nincs rés a tető és a sínek között.

Alapvetően ez a megoldás lehetővé teszi, hogy többet szállítson, így felszabadul a hely az Ön és családja számára a kabinban, de térjünk rá a fájó pontokra.

Univerzális tetőrudak autókhoz rögzítési pontokkal.

A rögzítési pontok bármilyen karosszériatípuson megtalálhatók, legyen az szedán, hátsókerék, kombi vagy kisbusz. A “fix pont” egy kijelölt pont az autó tetején vagy az ajtófélfán belül, amelyet kifejezetten a tetőcsomagtartóra való rögzítésre terveztek. Általában 4 darab van belőlük, és általában egy kis műanyag borítás vagy csuklya alatt rejtik el a tetőn. A “fix pontnak” többféle modellje létezik, és egyes esetekben a tényleges rögzítési pontot elég nehéz megtalálni.

Univerzális tetőrudak sínek vagy rögzítési pontok nélküli autókhoz

Ha az Ön autója nem rendelkezik a fent említett jellemzők egyikével sem, akkor “ajtófélfa” típusú tetőcsomagtartóra lesz szüksége. Ahogy a neve is mutatja, ez a fajta tetősín rögzítő az autó ajtófélfához rögzíthető (az ajtófélfa a tetőnek az a része, amelyet nyitott ajtónál látni lehet).

Miután megértette, hogy melyik típusú univerzális tetővasak alkalmasak az autójához, ne felejtse el figyelembe venni a költségekről mondottakat, mielőtt a vásárlással folytatná.

Szélvédőfedelet

Miért érdemes szélvédőfedelet használni?

Az évszakok változnak. Egyik nap még hőségben ébredsz, és mielőtt észrevennéd, az időjárás már hűvösebb lett. De akár tetszenek Önnek ezek az évszakos időjárás-változások, akár nem, mindig lesznek további veszélyek és kihívások, amikor úton van. Bár a legtöbb autótulajdonos gyakran használ szélvédő- vagy szélvédőborítást, hogy átvészelje a forró nyári napokat, meg fog lepődni, hogy ezek a gyakori tartozékok egész évben több előnyt kínálnak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.