Mit kell tudni az autós klímaberendezésének kezelőiről

Az autó klímaberendezése régen egyszerű volt. Csak a kék és piros színek között kellett váltogatni az analóg berendezésen, és kész is volt. Jelenleg az autó klímaberendezésének beállítása inkább olyan, mintha egy telefonon lévő alkalmazást használnánk.

Az alábbiakat kell tudni az autó légkondicionáló rendszerének kezelőiről

Hőmérséklet

Ha úgy dönt, hogy nem használja az automatikus üzemmódot, akkor továbbra is beállíthatja a hőmérsékletet manuálisan, így a meleg és hideg levegő kombinálásából optimális hőmérsékletet hozhat létre. Csak döntse el, mennyire szeretne hideget vagy meleget!

Autó klímaberendezése

Automatikus

Ezután el kell döntenie, hogy mit tegyen a levegővel.• Manapság az autók többsége rendelkezik ezzel az üzemmóddal, valamint a hőmérséklet digitális beállításával, amely elkerüli a régimódi használatot a kék és piros kis karokkal. Az automata mód az autó hőmérséklet-érzékelőjéhez van kötve, valamint a vákuummotorok és a szervók sorozatához, amelyek minden beállítást optimálisra állítanak annak érdekében, hogy a kívánt hőmérsékletet elérjük a lehető legalacsonyabb páratartalom és zajszint mellett.

Ventillátor

Ha a légáramlás sebességén és irányán szeretne változtatni, akkor a ventillátor beállításait kell keresni. A késői modellű luxusautók esetében kell lennie egy ventillátor beállítás résznek, amely segítségével lágyabb, halkabb, de erősebb légfuvallatot lehet elérni.

Áramlás

Ezek a különböző regiszterek vagy szintek az autójában. A műszerfal szellőzőnyílások, a leolvasztó szellőzőnyílások és a padlón lévő szellőzőnyílások egyediek, amelyeket attól függően kell beállítani, hogy hol szeretnénk hideg illetve meleg levegőt érezni.

Keringetés

Ez tartja vissza a jármű levegőjét, így kevesebbet ürít ki a kabinból. Ha szeretné a járművet gyorsan lehűteni, akkor ez hasznos, mivel nem engedi ki a már lehűtött levegőt. Sőt, akkor is nagyon hasznos, ha egy olyan útszakaszhoz ér el, ahol tudja, hogy kellemetlen szagok lesznek, így ha bekapcsolja, nem engedi be a kinti levegőt. Ne feledje, hogy a Max légkondícionáló visszaforgatott légáramot használ.

Szűrés

Lehet, hogy járműve kapcsolószűrővel rendelkezik. Ez a rendszer a beérkező levegőt szűri meg pollenek ellen.

Illatok

Néhány modern autó nem csak kivonja a levegőből a polleneket, hanem illatanyagot is ad hozzá. A legújabb autóknak van ilyen jellegzetessége, és sokan meg vannak győződve arról, hogy a levegő-ionizáció hasznos az autókban.

Zónák

A modern autók gyakran olyan funkcióval rendelkeznek, mint a kétzónás klímaberendezés, amely elválasztja a jármű jobb és bal felét egymástól, lehetővé téve ezzel az azonos hőmérsékleten történő szinkronizálást vagy az elválasztást. Ez a fajta rendszer kissé kezdetleges lehet, mert a levegő nem ismeri az autó belsejében a képzeletbeli határokat. Egyes autóknak van egy harmadik zónájuk a quad zónákhoz vagy a hátsó ülésekhez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *