Növelje járműve szállítási kapacitását

A tetőbárok nagyon gyakran látni, különösen a modern járműveken, például a terepjárókon és a kisbuszokon. Ezek olyan, a tetőre szerelt rudak, amelyek a jármű egészén végigfutnak. Céljuk, hogy rögzítési pontot biztosítsanak a kereszttartók és más, a jármű tetején lévő terhek (pl. kesztyűtartó vagy csomagtartó) rögzítésére szolgáló eszközök számára. A síneket lábakkal vagy más tartókkal, például kapcsokkal vagy kampókkal rögzítik a jármű tetejéhez. A tetőfelfüggesztési rendszer éppen azt jelenti, amit a tetővasak más rögzítő eszközöktől, például sínektől, amelyeket általában közvetlenül a jármű tartozékaként építenek be.

A tetőrudak előnyei

Az első nyilvánvaló, és ez az a lehetőség, hogy nem foglal helyet a jármű belsejében, megszüntetve az utasok kényelmét. A terjedelmes rakományok tetőn történő szállítása valójában lehetővé teszi, hogy ne kelljen leereszteni a hátsó üléseket a csomagtartó kapacitásának növelése érdekében, és ne kelljen feláldozni egy személy szállítását sem.

Tetőbárok Nordrive
Autó tetőbárok és tetőbox

Továbbá a tetővasak külső szállítási rendszerként történő választása számos bürokratikus gondot vesz el, mint például a kocsival ellátott vonóhorog összeszerelése és biztonsága, amelyhez engedélyt kell szerezni, ha nem alapfelszereltségként biztosított, valamint a használatra vonatkozó engedély és felhatalmazás.

A tetővasak típusai

A tetőre szerelhető tetőrudak általában kétféle típusúak, és megvásárolhatja a Withcar webáruházban. Az első típus egyfajta hosszú és fordított “C”-hez hasonlít.

Az ilyen típusú tetőléceknél a rögzítési pontot közvetlenül a tetőre szerelt lábak adják, amelyekre szükség szerint össze- és szétszerelhetjük tetőlécünket. Ezek a lábak természetesen egy kis emelkedést képeznek, amely egyfajta ívet hoz létre a karosszéria és a rúd között, megakadályozva, hogy a teher közvetlenül érintkezzen a tetővel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *